Skip to content

Sjarl le Manje

Sjarl le Manje is in 2018 ontstaan uit een aantal afgevaardigden van de> Kouwe Kant en voormalige leden van de Raad van Elluf in Krabberdonk. Met 25 leden en honderden jaren carnaval-ervaring vind je ons op vele carnavalsfeesten, vaak in de buurt van de bar.
We zijn te herkennen aan onze zelf gemaakte kleding, waar blauw en goud de boventoon voeren. Je zal iedereen in een eigen creatie zien.

Jaarlijks zingen we met z’n allen mee met KUL en Open Bloes.
Rond eind oktober worden de gereedschappen weer verzameld om vanuit de Keerdijk weer een mooie carnavalswagen te bouwen. Na enkele jaren kunnen we naast zagen en timmeren ook lassen, papier maché-en, schilderen, punniken en macrameeën. Met de wagen leveren we met veel plezier onze bijdrage aan de optocht in Krabberdonk.

Sjarl le Manje is niet vernoemd naar Karel de Grote, die je tegen zult komen als je gaat googlen. Nee, de club voelt verbinding met een gerecht. Een eiergerecht om precies te zijn. Het oranje eiergerecht wat na een nacht stappen, als je blauw van de kou en geel van de alcohol ziet, wordt gebakken met ongecoördineerde bewegingen. Het gerecht is puur Krabberdonks en bestaat uit eieren, uien en tomaten. Zo ontstaat dit kleurrijke gerecht wat ook bij de Sjarl le Mini’s gretig aftrek vindt.

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!