Skip to content

Klap van de hamer over komend 11-11 bal in Krabberdonk

Den Dungen, 9-11-2021

Afgelopen maandagavond tijdens de Krabberdonkse Kick-off met vertegenwoordigers van de klubkes en andere organisaties in Krabberdonk viel Kommissaris van de prins Toine van Vught maar direct met de deur in huis: Wat te doen met het aanstaande 11/11-bal op zaterdag 13 november nu het aantal besmettingen flink oploopt? Helemaal nu de maatschappelijke druk in de media om grote carnavalsbijeenkomsten te beperken toeneemt.

Voor het bestuur van de Koepel was dat tegelijkertijd een simpele én lastige beslissing. Simpel, omdat je als medeorganisator niet wilt dat de besmettingsgraad oploopt. Lastig, omdat andere evenementen nog wel gewoon door mogen gaan en er al veel voorbereidingen zijn getroffen voor een verantwoorde seizoensaftrap (met controle vooraf en beperking van maximum capaciteit). En ook lastig omdat we een enthousiaste nieuwe prins hebben die al ruim een jaar wacht én vele Krabberdonkers die nu eindelijk willen weten wie het is. En een nieuwsgierige jeugdraad die staat te trappelen om hun nieuwe prins, prinses en adjudant te weten te komen.

𝗞𝗿𝗮𝗯𝗯𝗲𝗿𝗱𝗼𝗻𝗸𝘀𝗲 𝗞𝗼𝗻𝘀𝗲𝗻𝘀𝘂𝘀.
Maar zoals dat de vernieuwde Krabberdonkse Koepel voorstaat is dit vraagstuk in alle openheid gedeeld met de aanwezige achterban. Na een kort maar prettig en helder gesprek zijn we tot de Krabberdonkse Konsensus gekomen om dit weekend het 11/11-bal helaas af te gelasten. Liever nu één avond laten schieten, een duidelijk signaal afgeven en onze eigen verantwoordelijkheid pakken om hopelijk straks in februari wel vijf dagen carnaval te kunnen organiseren.

Er zal dus nog geen nieuwe prins bekend gemaakt worden! Een virtueel alternatief is reeds met de aanstaande prins besproken door een gedeputeerde van de Koepel, maar dit genoot bij beide partijen geen voorkeur. Een volle zaal in spanning, een zichtbaar verraste prins, verbazing of triomf bij het publiek (‘Ziedewel, ik zin ut tog!’ of ‘Oh hum ha’k hillemol nie verwaacht’) is niet te evenaren als je het digitaal doet. Besloten is dus om de prins, de jeugdprins en hun gevolg te presenteren aan Krabberdonk zodra een fysieke bijeenkomst weer mogelijk is.

Wij hopen op jullie begrip voor dit besluit, blijf gezond en respecteer de coronamaatregelen, dan zien we elkaar hopelijk snel weer! Tot die tijd; hou de KrabberKloud, Facebook en Instagram van Krabberdonk in de gaten.
Zaterdagavond 13 november is de nieuwe website, de Krabberkloud, gelanceerd en kun je je hier tevens aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwsfeitjes.

Bestuur Krabberdonkse Koepel