Dungense uitbaters openen Krabberdorp

Een carnavalsconcert van harmonie Wilhelmina, Deutsche Abend, Krabberbrunch, Sweaty Disco, 80’/90’s/00’s Party, Open Podium, Prinsenbal, Open Blues, een hele trits kinderactiviteiten, Samengevat te veel om op te noemen. In Den Dungen oftewel Krabberdonk kan iedereen zich tijdens het feest der feest uitleven in Krabberdorp, gelegen achter HCR Goossens. Een tijdelijke feestcommune waar jong en oud zich aan de hand van het bomvolle programma geen seconde zal vervelen en uiteraard meerdere hapjes en drankjes klaar staan. Vrijdag 1 maart is iedereen vanaf 15.00 uur welkom om te komen veurpruuven waarna het feest losssssssssssssss gaat.

Het wordt, zo beseffen ze maar al te goed, voor hen allemaal een heel andere carnaval dit jaar. De uitbaters van HCR Goossens, café ’t Trefpunt, café De Linden en De Majorcabar uit Den Dungen gooien namelijk het komende feest der feesten de deur op slot. Zij hebben zich verenigd om als Horeca United alle Krabberdonkers en iedereen uit de regio welkom te heten in hun speciaal voor de gelegenheid opgerichte Krabberdorp.
Een tijdelijk mini-pretpark achter HCR Goossens, te bereiken via de feestelijk verlichte entree waarna er gekozen kan worden om te zwieren en zwaaien in de grote feesttent met veranda ervoor, in de (donkerbruine) cafétent en/of te verbroederen op het grote verlichte en feestelijk aangeklede buitenterrein.
Voor de kinderen is er volop vertier in de kindertent en tot slot hoeft niemand dezer dagen te koken, want in de grote zaal van HCR Goossens is er van zondag t/m dinsdag vanaf 16.30 uur een door allen samengesteld lopend buffet, maar ook de twee lokale snackeigenaren zijn aanwezig voor een lekkere vette hap.

Anders

Natuurlijk wordt het niet alleen voor Horeca United anders dan anders. Dat geldt ook voor alle inwoners die gewend waren van hot naar her te gaan. Treuren dat de ‘fiets’ niet meer van stal hoeft is overbodig. “We hebben al onze versieringen op een hoop gegooid en zetten ons eigen personeel in dezer dagen. De vertrouwde gezichten blijven dus. Verder hebben we in goed overleg met alle clubjes de activiteiten die er andere jaren traditiegetrouw bij ons gevierd werden, verplaatst naar Krabberdorp. We doen het dit keer samen. Het Open Blues Festival bijvoorbeeld is nu niet op meerdere plekken in het dorp, maar wordt maandag vanaf 11.00 uur in de grote feesttent gehouden met medewerking van de Gestelse Toppers. Met meerdere artiesten zorgen we dan ook voor meerdere podia”, leggen Cas Goossens en Elly Broeren namens Horeca United uit.

Veurpruuven

Vrijdag wordt om 15.00 uur afgetrapt met Veurpruuven. Een vrijdagmiddagborrel voor iedereen met een gezellig muziekske erbij. In de avonduren verovert vanaf 19.00 uur harmonie Wilhelmina de tent met haar traditionele carnavalsconcert. Hier dienen overigens kaartjes á € 13,50 voor aangeschaft te worden.
Nieuw is ‘De laatste stop voor Oeteldonk’ zaterdag 2 maart vanaf 12.00 uur op het buitenterrein. “We hopen dat het de eerste en laatste stop is”, aldus Cas en Elly met een knipoog. Ze vervolgen: Krabberdonk ligt dicht tegen Oeteldonk (’s-Hertogenbosch). Er zijn er die ook daar een kijkje gaan nemen. We nodigen hen uit om voor ze die kant in gaan, ook hier aan te waaien en sfeer te pruuven.”
Dat kan trouwens ook in de cafétent die op dat tijdstip geopend is en de kindertent die alle dagen van 12.00 uur tot 19.00 uur vermaak biedt. Na sluiting van de kindertent gaat het trouwens Immer Gerade Aus met een Deutsche Abend mede georganiseerd door Tisw@ en Sjar Le Manje. De toegangsprijs is € 5,00.

Gevarieerd

Carnavalszondag kan iedereen om 11.30 uur aanschuiven voor een brunch á € 11,- Dat is gelijk het laatste evenement waarvoor tickets moeten worden aangeschaft. Het overige programma is gratis toegankelijk en ook gevarieerd en vermakelijk voor jong en oud. Van een Sweaty Disco, een concert van Wé Heur Ik, Carnaval to the extreme met The Beatcrooks en Plan-B, een Boerenbruiloft met, zo melden Elly en Cas met pretoogjes, een héél prominent Dungens paar, de Goud & Glitterjubileumparty ter gelegenheid van 50 jaar Krabberdonk van De Donkheren en de Perketuutersavond met artiesten zoals René Ulehaken, Theo van Veghel en Jack van Raamsdonk. Het is slechts een greep uit het totaalassortiment feestelijkheden waarin aangehaakt kan worden. Met schminken, een spelletjes en knutselmiddag, een dj-contest en clown Rinaldo om maar eens iets te noemen, wordt de jeugd vermaakt.

Spannend

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een feestelijk carnaval in Krabberdorp. Hoewel ze allemaal goed door één deur kunnen en er gruwelijk veel zin in hebben, bekennen Cas en Elly ook dat het voor alle uitbaters best een grote stap is. “Niemand van ons heeft ooit met carnaval de deuren gesloten. Normaal kunnen we heel aardig inschatten hoe alles in onze eigen gelegenheid gaat lopen. Nu springen we samen in het diepe en dat is toch spannend.” Dan: “We hebben echt veel tijd, energie en middelen gestoken in het programma. We hopen dat al onze inspanningen het waard zijn en dat we er met iedereen een topfeest van gaan maken.” Het complete programma is te vinden op de Facebookpagina van Horeca United.

De vrouwen en mannen van Horeca United