Optocht Krabberdonk 2019 in een nieuw jasje

Krabberdonk en de Krabberdonkse optocht worden in een nieuw jasje gestoken. Na vele jaren van vaste elementen is het tijd voor enkele vernieuwingen.

Zo hebben we een extra categorie toegevoegd om meer kinderen in de optocht terug te zien. Hiervoor hoeven ze geen grootse ideeën te hebben of bouwwerken te maken. Aansluitend bij het thema van dit jaar, In Krabberdonk lupt ‘t op rollekus, al 50 jaor, kunnen kinderen met een zelfgemaakt hoofddeksel, gemaakt van rolletjes, voorop lopen in de optocht. Hiervoor hoeven kinderen zich niet aan te melden maar we verzamelen om 14:00 bij de Moeskrabber op het Heilig Hartplein. We gaan voor een kleurrijk geheel met zoveel mogelijk kinderen. De prijsuitreiking hiervan is om 16:15 uur in Scratch door Jeugdprins Roemer samen met zijn prinses Irene en adjudant Ties.

Omdat de horeca ondernemers zich hebben verenigd en de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een groot podium, zal het voorprogramma vanaf 13:00 uur plaats vinden in de tent van het Krabberdorp. Iedereen is hier van harte welkom om het voorprogramma met alle optochtdeelnemers, de proclamatie en sleuteloverdracht met Prins Mark en Adjudant Jeroen te komen bekijken. Een goede gelegenheid voor een kennismaking met deze nieuwe locatie.

Om 14:11 uur zal de optocht van start gaan vanaf de Bosscheweg, naar het Heilig Hartplein, Grinsel, Paterstraat, Jonkheer van Rijckevorselstraat, over de Litserstraat met als eindpunt de kerk.

Inschrijven is nog mogelijk op www.krabberdonk.nl

(Foto Frank van Boxtel BOXimages)