Prins Driek regeert over Krabberdonk 

Zaterdagavond is voorafgaande aan alweer de 11e KUL, de nieuwe prins van Krabberdonk bekend gemaakt. Met een seculaire film werd er toegewerkt naar de grote onthulling. Prins Driek, beter bekend in Krabberdonk als Dirk van Uden, zwaait dit jaar de scepter tijdens Krabberdonk Swingt de pan uit. Dit gaat hij samen doen met zijn Adjudant Don Juan, Juan Almeida van den Dungen. Helaas stond de Prins er gister alleen voor aangezien zijn Adjudant verhinderd was i.v.m. familieverplichtingen. Gelukkig werd hij goed ondersteund door zijn raad van dames. Al sinds 2005 heeft Krabberdonk een raad bestaande uit alleen maar dames. Zij mogen 3 jaar deze unieke functie bekleden, dus dit jaar zagen we weer 4 nieuwe gezichten. Samen gaan zij met hun Prins en Adjudant weer voor een onvergetelijke carnaval zorgen. Traditie getrouw mogen de Prins en Adjudant hun dames een naam geven. Dit jaar is dat de Chica’s.
Verder werd er die avond de nieuwe jeugdraad van Krabberdonk voorgesteld. Door middel van een spannende presentatie werden daarna de nieuwe hoogheden bekend gemaakt. Jeugdprins Nik (Krijnen), Jeugdprinses Maud (van Hal) en Jeugdadjudante Demi (Hoevenaars).
Dit gezellige trio en hun enthousiaste jeugdraad zullen nog vaak in Krabberdonk, maar ook daarbuiten, te zien zijn en ze hebben er zin in.
Na alle officiële speeches, bekendmakingen en installaties kon de KUL, Krabbedonks Uitdagend Liedjesfestival, beginnen. Dit jaar was gekozen voor een nieuwe opzet en indeling van de zaal om een zogenaamd huiskamer effect te creëren en dat viel in de smaak. Het was weer een ouderwets gezellig avond en die ook nog eens een keer op schema liep. Complimenten voor de organisatie.
Men heeft genoten van diverse spetterende, maar vooral verrassende optredens en muziekskus. Na druk beraad van de juryleden, want de keuze was heel lastig dit jaar, is als winnaar de Donkheren uit de bus gekomen. De Donkheren zijn een illuster gezelschap van oud Prinsen en Adjudanten.

foto: Frank van Boxtel Boximages