KRABBERDONK IN OETELDONK

KRABBERDONK IN OETELDONK

Het enige echte carnavalsmuseum van Nederland staat in Den Bosch: het Nationaal Oeteldonks Gemintemuzejum, aan de Zuster van Orthenpoort 27. Het museum bestaat inmiddels 12 jaar, wordt niet gesubsidieerd en draait louter op enthousiaste vrijwilligers. Er is een keur aan objecten m.b.t. internationaal carnaval en speciaal het carnaval in Oeteldonk.

Sinds kort is er ook een wisselexpositie, deze staat in het teken van de 11 plus 1 Carnavalsrijken die (nagenoeg) grenzen aan het Rijk van Oeteldonk.

Ook Krabberdonk kan daar natuurlijk niet ontbreken en is voor ons ook plaats ingeruimd voor diverse zaken zoals prinselijke kleding, vaandel, medailles, etc.

Op 24 mei j.l. vond de feestelijke opening plaats in aanwezigheid van vele buren van Oeteldonk, voor Krabberdonk delegatie Koepel,  Prins Twins (Toon) en Jubelientjes Erma en Francis. Het werd een hele gezellige middag.

Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken,

zie voor meer info: www.carnavalsmuseum.nl