Oprichting Krabberdonkse Hofkapel

OPRICHTING KRABBERDONKSE JEUGDHOFKAPEL

De Krabberdonkse Koepel, het overkoepelende orgaan van het carnaval in Den Dungen is een Krabberdonkse hofkapel aan het (her-)oprichten.

Het is de bedoeling dat het een jeugdhofkapel wordt die als belangrijkste taak krijgt om de Jeugdprins en zijn gevolg muzikaal te begeleiden. Waarschijnlijk wordt van die hofkapel ook verwacht worden dat ze regelmatig spelen tijdens officiële gelegenheden waarbij de volwassen Carnavals-Prins, Adjudant en Raad aanwezig zijn.

De muzikale begeleiding in de vorm van een dirigent en assistent zijn al gevonden. Ook is er al een aantal jonge enthousiastelingen die graag muziek wil gaan maken. Maar dit is nog niet genoeg.

De Krabberdonkse Koepel is daarom op zoek naar enthousiaste jeugdige muzikanten die in deze hofkapel willen komen spelen. Er wordt gezocht naar jongelui vanaf een jaar of 13, die al redelijk een instrument kunnen bespelen, die graag in een gezellige jonge groep willen oefenen en die regelmatig willen optreden. Stichting Krabberdonk zorgt voor opleiding, begeleiding, kleding etc. Ook de kosten daarvan komen niet voor rekening van de muzikanten maar zullen worden gedragen door de organisatie.

Jongelui die het leuk vinden om mee te doen of die eerst meer informatie willen, zijn (samen met hun ouders) welkom op de informatie-avond op donderdag 1 juli a.s. om 19.30 uur bij Boer Goossens.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor deze bijeenkomst kan men terecht bij Patricia Sleutjes, Pilotenstraat 43, tel. 073-5942580 e-mail: ton.patricia@home.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.