Prins(es) en Adjudant 2010

Nieuwe (jeugd)prins Krabberdonk onthuld

 Tijdens een daverend liedjesfestival werd afgelopen zaterdag de nieuwe Krabberdonkse prins én jeugdprins onthuld. Prins carnaval 2010 is Frans van der Waal, alias Prins Francois dun Urste. Jeugdprins is Ivo van der Aa.

Prins krabberdonk 2010

Tijdens een goed bezocht 11-11 bal, of wel Krabberdonks Unieke Liedjusfestival (KUL) werd bekend gemaakt wie de nieuwe prins carnaval 2010 zou worden. Uit handen van oud-prins René van de Veerdonk ontving Frans van der Waal de scepter, ofwel moeskrabber, en sleutel van Krabberdonk. Samen met zijn Adjudant Antoine (Toine van Vught) wil de nieuwe prins het ‘ouderwetse’ carnavalsgevoel weer laten herleven.

Revival

Met het motto ‘met elkaar, voor elkaar én achter elkaar’ pleit de Dungense prins voor een revival van de polonaise en de carnavalsgroet Alaaf. In zijn inwijdingstoespraak heeft prins Francois het over een warme carnavalssfeer en ‘veul leut’. Frans van der Waal is geboren en getogen in Rotterdam en woont een jaar of vijftien in Den Dungen. In de jaren negentig maakte hij al eens deel uit van de Raad van Elf, destijds met carnavalsprins Tiny van Roosmalen. Zelf zegt hij over die periode: “Ik hoop dat ik de charme en grandeur van die tijd kan doen laten herleven. Dan zou het voor mij een geslaagd carnaval zijn.” Carnaval 2010 krijgt als thema Hartverwarmend.

Juweeltjes

Anno 2010 mogen Prins Francois en Adjudant Antoine zich laten vergezellen van een geheel vrouwelijke Raad van Elf, die van de prins de toepasselijke koosnaam ‘byoux’ ofwel juweeltjes’ krijgt. De Raad krijgt er vier nieuwe leden bij en bestaat nu uit vijftien dames. De nieuwe raadsleden zijn: Annette van den Berk, Inge van Oers, Jeannette Plieger en Jenny van Rijbroek.

Jeugdraad

Voor de twintig jeugdraadsleden was het afgelopen tot 20.11 uur superspannend. Wie zou worden gekozen tot Prins, Prinses en Adjudant? Door middel van een spetterende presentatie, waarbij de spanning flink werd opgebouwd kregen Ivo van der Aa, Sanne van Dam en Jurian van Alebeek te horen dat zij zich respectievelijk prins, prinses en adjudant mogen noemen. Hun thuishonk wordt The Scratch in Sporthal De Misse in Den Dungen. Prins Ivo hoopt hier met veel andere Dungense kinderen weer een spetterend jeugdcarnaval te beleven. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.